Milli Savunma Bakanlığı’nda devir teslim töreni yapıldı

Milli Savunma Bakanlığı’nda devir teslim töreni yapıldı

Vakıf Katılım

Akar’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Bize görevi tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza herhangi bir şekilde sıkıntı vermeden elimizden geldiğince büyük bir gayretle yapmaya çalıştık. Çok şükür şu ana kadar alınan sonuçlar itibarıyla hep birlikte omuz omuza çalışmak suretiyle alnımızın akıyla bu görevimizi tamamlamış bulunuyoruz. Gerçekten tarihi bir dönemden geçiyoruz.

Küresel ve bölgesel gelişmelerin aralıksız devam ettiği bir dönemden geçiyoruz ve bu gelişmelere bağlı olarak da çevremizde artan bir risk, tehdit ve tehlikelerle karşı karşıya geliyoruz. Dolayısıyla ülkemizin ve asil milletimizin güvenliğini karada, denizde ve havada hak ve menfaatlerini korumak için azim ve kararlılıkla hep birlikte çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz.

Bu hassas dönemde Türkiye, bildiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde uluslararası ilişkilerde özne haline gelmişti ve etki alanımız üç kıta ilgi alanımız da bütün dünya olmuştur.

Görev süremiz boyunca hudutlarımız bugüne kadarki en yoğun ve en etkin tedbirlerle korunmuştur ve korunmaktadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Yeni konsept çerçevesinde ‘Terörist neredeyse hedefimiz orası’ diyerek ve terörü kaynağında yok etmek gayretiyle yurt içinde ve sınır ötesinde geniş kapsamlı, başarılı operasyonlar yapıldı ve yapılmaya da devam edecek.

Girilemez denilen yere girilmiştir. Çıkılamaz denilen yere çıkılmıştır. Ulaşılmaz denilen yere Mehmetçik ulaşmıştır. Mehmetçik gerçekten bu konuda büyük başarılar gerçekleştirmiştir.

Yurt içinde terör bildiğiniz gibi bitme noktasına gelirken, sınır ötesinden Türkiye’ye yönelik saldırılar bertaraf edilmiş ve terör koridoru da parçalanmıştır.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tüm bu faaliyetlerin yanı sıra hepimizi yakından etkileyen 6 Şubat büyük deprem felaketiyle karşılaştık. Bu felaketin sonrasında da ilk andan itibaren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm Bakanlarımız, valilerimiz, ilgili kurum ve kuruluşlarla omuz omuza çalışmak suretiyle Türk Silahlı Kuvvetleri de Bakanlığımızla ilk andan itibaren bütün imkanlarını, yeteneklerini seferber etmiştir. Şu anda da bu çalışmalar devam etmektedir. Hiçbir depremzede kardeşimiz yalnız değildir.

Milli Savunma Bakanlığı görevini devralan, yarım asırlık silah ve mesai arkadaşım çok değerli kardeşim emekli Orgeneral Sayın Yaşar Güler’i kutluyor, emir komutasında başarılarınızın devam edeceğine bütün kalbimle inanıyorum."

Bakan Güler’in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a 67’nci Cumhurbaşkanlığı kabinesinde Milli Savunma Bakanlığı gibi önemli görevi şahsıma tevdi etmesinden dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Sayın Bakanıma görevi devraldığı 2018 yılından bu yana terörle mücadelede ve hudut güvenliği başta olmak üzere ülkemizin  huzur ve güvenliğinin sağlanması ile uluslararası ve bölgesel güvenlik konularında üstlendiği aktif rol ve gerçekleştirdiği başarılardan ötürü teşekkür ediyor, ülkemizin gözbebeği kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gelişim ve modernizasyonuna sağladığı destekler için de şükranlarımı sunuyorum.

Görevi süresince biz çalışma arkadaşlarıyla kurmuş olduğu uyumlu ve iletişime açık çalışma ortamından ötürü de ayrıca teşekkür ediyorum. Sayın Bakanım, Milli Savunma Bakanlığı göreviniz içerisinde devletimize, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yapmış olduğunuz değerli hizmetler asla unutulmayacak daima saygı ve şükranla anılacaktır. Sağ olun, var olun.

Malumunuz bu bir bayrak değişimidir. Şahsıma tevdi edilen bu büyük sorumluluğun bilinciyle bugün bu bayrağı devralıyorum. Amacımız bu bayrağı daha yukarılara taşımaktır. 49 yıl önce şerefle onurla taşıdığım üniformamı, alnımın akıyla çıkarmanın onurunu yaşarken Milli Savunma Bakanlığı gibi önemli bir göreve layık görülmenin de haklı gurur ve mutluluğu içerisindeyim. Bugüne kadar olduğu gibi benim görev sürem içerisinde de birinci önceliğimiz artan azim ve kararlılıkla terörle mücadele olacaktır.”

  Hibya Haber Ajansı